11-06-2018

Prijsverhoging basis materialen

Juli 2018

 

Helaas zijn wij genoodzaakt wederom een prijsverhoging aan te kondigen.

De ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt hebben er voor gezorgd dat onze belangrijkste leveranciers van de basis materialen voor etiketten Avery Dennison en Raflatac prijsverhogingen hebben aangekondigd per 1 juli 2018 van:

  • Direct thermische materialen 7%
  • Overige papieren basis materialen 5%
  • Kunst stof materialen ca. 3-4 %

Wij hebben er alles aan gedaan om de prijsverhogingen te minimaliseren, echter ook wij hebben wederom niet kunnen tegenhouden dat we onze prijzen moeten gaan verhogen op alle zelfklevende etiketten, niet zelfklevende tags en labels.

Vooral de thermo coated materialen zullen een flinke verhoging krijgen omdat er een groeiend tekort aan pulp is waardoor de prijzen voor pulp sinds eind 2016 zijn door gestegen, tevens is er nog steeds een groot tekort aan chemische productie ruimte waardoor de fabricatie van de thermische materialen extra onder druk staat en er meer tekorten zullen ontstaan.

Ook zijn de transport kosten (brandstofkosten) en de loonkosten gestegen welke allemaal invloed hebben op de prijzen.

Zebra heeft nog geen prijsverhoging aangekondigd maar ook daar verwacht ik dit jaar wel een prijsverhoging van. Tot die melding blijven de prijzen van de originele Zebra Supplies ongewijzigd.

Wij zullen er naar blijven streven onze prijzen scherp en onze kwaliteit hoog te houden en danken u voor het in ons gestelde vertrouwen en hopen nog veel zaken met u te mogen doen in de toekomst.

Met vriendelijke groet,

Logi Label Benelux B.V.

 

Ton Janssens

General manager

 

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief